Ritninga av min trappa

Att ta fram en ritning på en trappa är inte så lätt. Det är många aspekter att ta hänsyn till och varje trappa har unika förutsättningar. Här kan du läsa mer om hur Lasse gjorde när tog fram en ritning på hans trappa.

Att rita en trappa är inte så enkelt. Där tror jag att man behöver hjälp med någon som har gjort det förut. Jag kom i kontakt med en man uppe i Dalarna som ritade trappor och jag pratade med honom. Jag gav honom måtten på trappöppningen, höjden mellan bjälklagen och det som behövs för att kunna rita en trappa. Han återkom med en handritad skiss på denna trappa, vilket var lite intressant tyckte jag, och då blev jag lite nervös för jag tänkte att en trappa som är handritad, hur ska det här gå?
Men då frågade jag honom, du har väl program som ritar sånt här? Jo då, sa han, det har jag, jag har ett modernt program från 90-talet sa han som ritar trappor och han skulle ha en liten summa pengar för detta. Jag tyckte att det lät väldigt intressant så att han fick ta fram en ritning på trappan åt mig.
Sen hände det inte så mycket på 14 dagar men så helt plötsligt så kom det ett paket på Posten och jag fick 12 m ritning på Posten i en rulle. Det var trappan utritad i skala 1:1 och då förstod jag att det var vara att köra här nu och hitta lämpligt material för detta.